Manege

Openingstijden

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag t/m vrijdag van 08.00-22.00 uur
  • Zaterdag van 08.00 - 18.00 uur
  • Zondag van 08.00 - 15.00 uur

Verenigingen

Veiligheidscertificaat - Stichting Veilige Paardensport

Bij onze manege is een rijvereniging aangesloten:

RV Op de Berg is de rijvereniging voor de actieve wedstrijdruiters in de disciplines dressuur en springen. 

De lessen voor de ponyruiters tot 18 jaar worden gegeven op woensdag en op zaterdag. Op dit  moment worden er geen lessen gegeven voor de leden vanaf 18 jaar.

Heb je interesse om lid te worden, neem dan contact op met Peter Gradussen.

Mogelijkheden

Stalling

U kunt uw paard of pony bij ons stallen. Wij zorgen er voor dat het paard of de pony gevoerd wordt en een schoon stalbed heeft. Ook weidegang behoort tot de mogelijkheden.

Lessen

Als beginnende of gevorderde ruiter kunt bij ons terechtvoor rijles. Zowel de dressuur- als springlessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs. Indien gewenst kunt u worden opgeleid voor de wedstrijdsport. Wij hanteren een minimum leeftijd van 6 jaar. We hebben ook voor de allerkleinsten Bambino- lessen; op een leuke en speelse manier leren de kinderen om te gaan met een pony en wordt ze spelenderwijs het rijden bij gebracht. Leeftijd van 3 tot 6 jaar.

Leasen van paard of pony

Wilt u zelf geen paard of pony kopen, dan bieden wij u de mogelijkheid om een paard of pony te leasen. Voor meer informatie, neemt u contact op met Peter.

Lestijden

De lesdagen voor volwassenen zijn op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, telkens in de avonduren. De ponylessen worden gegeven op woensdagmiddag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Verder hebben we nog een tienerles(14 -18 jaar) op vrijdagavond. De Bambinolessen zijn op zaterdagmiddag en zondagmiddag. Indien gewenst, kunt u ook privé-les krijgen.

Verhuur rijhallen

U kunt als individuele ruiter of als vereniging bij ons één van de rijhallen huren. 

Er is een mogelijkheid tot het huren van de springpiste buiten bij goed weer.

Aangepast rijden

  • Paardrijden voor mensen met een lichameljke en/of verstandelijke beperking, inclusief doven en blinden.
  • Speciale ondersteuning paardrijden voor mensen met een autismespectrumstoornis.
  • Therapie met behulp van paarden om aan persoonlijke problemen of vragen te werken.
  • Orthopedagogisch werken met paarden voor kinderen.

Wedstrijden

Wij organiseren regelmatig wedstrijden. Ook andere rijverenigingen maken gebruik van onze accommodatie om wedstrijden te organiseren. Kijk onder Evenementen wanneer er wedstrijden zijn.

Veiligheidscertificaat

Onze manege voldoet aan de strenge eisen van de Stichting Veilige Paardensport en beschikt hierdoor over het bijbehorende Veiligheidscertificaat.

Omgeving

Samenwerking met Citaverde College

Het Citaverde College Roermond biedt onderwijs aan in het VMBO- Groen. Wij zijn een samenwerking aangegaan met de opleiding Paard & Sport. Hier worden leerlingen opgeleid tot instructeur. Ook werken wij samen met de opleiding Paardenhouderij. Deze leerlingen zijn na afloop van de studie klaar om in een paardenbedrijf aan de slag te gaan. 

Wandelingen Pieterpad

Onze manege grenst aan het natuurgebied Kranenbroek en ligt vrijwel aan de Pieterpadroute. In de zomer is het gezellig druk met wandelaars en fietsers die bij ons terecht kunnen voor een lekker kopje koffie met een stuk Limburgse vlaai, een glaasje frisdrank of een heerlijk ijsje.

Organiseert u een wandel- of fietsevenement, dan kunt u bij ons terecht voor een hapje en een drankje tijdens een rustpauze. Heeft u interesse, neem dan contact op met Caroline.